Workshops

workshop stem en stemgebruik

DE STEM EN STEMGEBRUIK

Je hebt de hele dag vergaderd, les gegeven of getelefoneerd en je voelt dat je stem kraakt en vermoeid is. Je stem klinkt niet meer helder en veerkrachtig. Dat is lastig, want de volgende dag moet je weer!

Je stem is het belangrijkste instrument om je boodschap over te brengen. Met je stem zet je je woorden kracht bij. Een stem overtuigt en kan iemand raken. De bekendste beroepssprekers zijn zangers, acteurs en DJ’s. Zij weten hoe ze emotie in hun stem kunnen leggen en hebben van hun stem hun vak gemaakt. Hun stem is geschoold en zij weten hun instrument meestal op de juiste manier te bespelen. Maar ben je leerkracht, manager, verslaggever of telefonist, dan heb je die uitgebreide scholing niet gehad, terwijl je dagelijks wel veel van je stem vraagt. Niet zo gek dat 50% van de leerkrachten vroeg of laat last krijgt van zijn of haar stem en 20% van de leerkrachten om die reden al eens heeft verzuimd. Stemklachten zijn daarmee beroepsziekte nummer 1 onder onderwijzend personeel. Als beroepsspreker is het dus heel belangrijk dat je goed voor je instrument zorgt.

ONLINE METHODE STEMKLACHTEN

Om beroepssprekers te helpen stemklachten te voorkomen of te verhelpen, heeft Mondeling Logopedie de Vox Vibes™ methode ontwikkeld. Vox Vibes kan je individueel online volgen of op locatie in de vorm van een workshop.

Schrijf je hier in voor het online Vox Vibes programma

WORKSHOP STEM EN STEMGEBRUIK

In de workshop Stem en Stemgebruik leg ik in een dagdeel uit hoe de stem werkt en leer je technieken om je stem te ontspannen.

Groep: 4-8 personen
Investering: € 52,50 pp (incl. materiaal, excl. reiskosten)

Heb je speciale wensen t.a.v. de workshop of de groepsgrootte dan bespreek ik die graag met je.

WORKSHOP GEZONDE MONDGEWOONTEN

Mondademen, liplikken, speengebruik, een tongpers; als professional heb je vast weleens gehoord van afwijkende mondgewoonten, van OMFT, maar je er echt in verdiepen is nog niet gelukt.

Die mogelijkheid is er nu.

In de interactieve workshop Gezonde Mondgewoonten leer je afwijkende mondgewoonten herkennen, signaleren en ervaren en leer je wat je kan doen ter preventie.

​Deze workshop heeft als doel zorgverleners te informeren. Daarnaast kunnen docenten hier terecht zodat zij ouders en leerlingen de juiste adviezen kunnen geven. Deze workshop wordt ook als incompany training gegeven.

Mail me voor meer informatie.

WAT DEELNEMERS VERTELLEN:


Mayke vertelt energiek en met humor over hoe onze stem werkt. De filmpjes zijn een waardevolle aanvulling. Het is bijzonder om te zien hoe je stembanden werken en dat maakt me bewust van de kwetsbaarheid van mijn stem. We hebben geoefend met roepen en gebubbeld door een rietje. Mijn stem had de avond van haar leven.

-R.- (deelnemer workshop aan groep professionele stemgebruikers)


De workshop was nuttig en zinnig en zorgde voor verbinding

-O. – (deelnemer workshop aan docenten blaasinstrumenten)


Het was interessant. Mondgewoonten zijn een belangrijk onderdeel van blaasinstrumenten leren bespelen waar weinig kennis over is

-M. – (deelnemer workshop aan docenten blaasinstrumenten)


Waardevol. Het bestrijkt gebieden waar ik zelf niet aan dacht. Heel interactief.

-R. – (deelnemer workshop aan docenten blaasinstrumenten)


Interessant materiaal, goede onderwerpen. We hebben hier in onze praktijk veel mee te maken. Erg leuk om met elkaar (docenten, red.) over dit onderwerp te sparren. Ook de werkvorm is prima. Zelfs in coronatijd.

-I. – (deelnemer workshop aan docenten blaasinstrumenten)


Het was heel informatief en heeft me ideeën opgeleverd. Het was goed voorbereid en ik zou nu nog meer willen weten.

– L. – (deelnemer workshop aan docenten blaasinstrumenten)


Het was echt een erg leuke avond. Leerzaam en goed opgezet. Je hebt bij iedereen de oren en ogen geopend.

-A – (deelnemer workshop aan groep mondhygiënisten over het herkennen van afwijkende mondgewoonten)


Registraties en certificaten

Mondeling Logopedie is in het bezit van de volgende registraties en certificaten

Kwaliteitsregister Paramedici

99103913991

Nederlandse Vereniging van Logopedisten

1003004

Kamer van Koophandel

30256290

Oro MyoFunctionele Therapie

(OMFT.info)

Myofunctionele therapie

(Myofunctional Research Co.)

NVLF lidmaatschap Kwaliteitsregister