Geboren met een beugel

Je bent geboren met een beugel, alleen moet die soms nog worden afgesteld. Als je je mondspieren goed traint, heb je later misschien geen beugel nodig.

GEBOREN MET EEN BEUGEL

Scheve tanden? Overbeet en denk aan een beugel? Je eigen beugel draag je al. Alleen is deze waarschijnlijk niet goed afgesteld. Welke beugel is dat? Je spieren! Willen als mondspieren in samenhang met elkaar komen er.e op het gebit, de kaken te staan​​Het gevolg is dat de kaken gaan vormen en er onvoldoende plek is voor het kiezen en kiezen en ze hun plekje in druk de kaken. Ik zal je een voorbeeld geven:

Tong (8 spierparen):

  • Een voorwaartse druk vanuit de tong tijdens het slikken heeft als gevolg een open biet van tanden die naar voren gaat staan;
  • Een lage tongligging heeft als gevolg van de bovenkaak onvoldoende ontvangen, deze kleinere wordt.

Lipspier en wangspier:

  • Open mond: de druk vanuit de wangen neemt toe, waardoor de bovenkaak smaller wordt. Daarnaast zijn de lippen niet sterk genoeg om tegendruk te geven aan de tanden, waardoor deze naar voren kunnen gaan staan.

Het goede nieuws is: ook slecht afgestelde spieren kun je opnieuw trainen en bij kinderen kun je daarmee een beugeltraject verkorten of zelfs voorkomen. De Amerikaanse orthodontist Alfred Rogers schreef het ruim 100 jaar geleden al: ‘Muscles as a living orthodontic appiance’. Sowieso heb je je leven lang plezier van mondspieren die goed in balans zijn. Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op. Ik vertel je er graag meer over. Je kunt hiervoor een [afspraak](https://mondeling-logopedie.nl/contact/ “afspraak”) maken.

Onderwerpen
Laatste update
17 oktober 2022

Registraties en certificaten

Mondeling Logopedie is in het bezit van de volgende registraties en certificaten

Kwaliteitsregister Paramedici

99103913991

Nederlandse Vereniging van Logopedisten

1003004

Kamer van Koophandel

30256290

Oro MyoFunctionele Therapie

(OMFT.info)

Myofunctionele therapie

(Myofunctional Research Co.)

NVLF lidmaatschap Kwaliteitsregister