Ferme handdruk dankzij logopedie

ferme handdruk

Ferme handdruk dankzij logopedie

‘Kom op, stevige hand!’, hoorde ik de leerkracht vanmorgen tegen een kind zeggen dat de klas binnenkwam. Ze had vorige week zelfs hand-geef-les gegeven. Waarbij gewerkt werd aan de stevigheid van de handdruk en het maken van oogcontact.

Een goede handdruk is heel belangrijk voor een eerste indruk. Met een ferme handdruk word je door de ontvanger positiever beoordeeld. Een belangrijke vaardigheid dus en goed om daar al op jonge leeftijd aandacht aan te besteden. Kinderen die bij mij komen vanwege slappe mondspieren, geven vaak ook een hand als een dooie vis. En ook de rest van hun houding oogt slapper dan je van een gezond kind mag verwachten; met afhangende schouders en een hoofd dat wat naar voren helt.

Slappe mondspieren en daarmee een slappe tong👅 hebben invloed op de hele lichaamshouding. Door de tong in rust op de goede plek te houden, ondersteun je het hoofd, waardoor ook in de rest van het lichaam de juiste spierspanning tot stand wordt gebracht.

Een goede tonghouding in rust is als volgt:

  • het puntje van de tong ligt achter de bovenste voortanden (níet tegen de tanden!);
  • de rest van de tong ligt zachtjes aangezogen tegen het gehemelte.

Je tonghouding veranderen vergt oefening en aandacht, maar dan heb je fantastisch resultaat. Het komt de ademhaling, de gezichtsontwikkeling, de uitlijning van de tanden en de rest van de houding ten goede. Bovendien nemen de kinderen die ik behandel uiteindelijk afscheid een ferme handdruk .🤝

Graag vertel ik je meer over de mogelijkheden. Kijk rond en plan een afspraak in voor een vrijblijvende scan.

Registraties en certificaten

Mondeling Logopedie is in het bezit van de volgende registraties en certificaten

Kwaliteitsregister Paramedici

99103913991

Nederlandse Vereniging van Logopedisten

1003004

Kamer van Koophandel

30256290

Oro MyoFunctionele Therapie

(OMFT.info)

Myofunctionele therapie

(Myofunctional Research Co.)

NVLF lidmaatschap Kwaliteitsregister