Werkwijze

Mondeling logopedie geeft de behandelingen vanuit de praktijk aan de Bergstraat 31 Amersfoort, op maandag bij Praktijk voor Tandheelkunde Leusden en op vrijdag bij tandartsenpraktijk Duker in Loosdrecht

Aanmelding: Nadat je je hebt aangemeld, maken we een afspraak voor een intake

Intake en onderzoek (60 min.)

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar. Er worden vragen gesteld over de klacht en het verloop ervan. Ook andere relevante factoren worden besproken, zodat er een volledig plaatje ontstaat van jou (je kind) en je klacht. Daarna worden er tests en observaties verricht. Meestal worden hiervoor ook foto’s en/of video-opnames gemaakt. Dit kan ook tijdens een volgende afspraak zijn. Wanneer de onderzoeken zijn afgerond, maak ik een behandelplan dat we bespreken.

Meenemen: identiteitsbewijs, verwijsbrief en zorgverzekeringspas

Behandeling (20 – 25 min.)

De behandeling bestaat uit de wekelijkse bijeenkomsten. Daarnaast is het noodzakelijk om dagelijks de oefeningen te doen. Regelmatig oefenen helpt de nieuwe gewoontes sneller aan te leren. Dit verkort het behandeltraject. Ik help je de oefeningen in het dagritme in te plannen.

Meenemen: map met oefeningen.

Hulpmiddelen Voor het behandelen van gebit en luchtweg problemen werken we met Myobrace beugels. Deze spierbeugels helpen bij het sneller aanleren van nieuwe slikgewoontes en corrigeren het gebit op een natuurlijke manier.

Bij stemproblemen kan het gebruik van een Lax Vox verlichting geven. De Lax Vox ontspant de spieren rond de stembanden en helpt bij het aanleren van gezond stemgebruik.

Bij de intake wordt nut en noodzaak van deze hulpmiddelen beoordeeld. Ze zijn verkrijgbaar bij de praktijk.

Tarieven

Registraties en certificaten

Mondeling Logopedie is in het bezit van de volgende registraties en certificaten

Kwaliteitsregister Paramedici

99103913991

Nederlandse Vereniging van Logopedisten

1003004

Kamer van Koophandel

30256290

Oro MyoFunctionele Therapie

(OMFT.info)

Myofunctionele therapie

(Myofunctional Research Co.)

NVLF lidmaatschap Kwaliteitsregister