Over Mondeling Logopedie

Mayke Drost

Heey, wat leuk dat je hier bent. Ik ben Mayke Drost en ben eigenaar van Mondeling Logopedie.

Je bent vast op deze site terecht gekomen omdat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben en wat ik doe. Nou, dan hebben we alvast iets gemeen, want ik ben ook heel nieuwsgierig. Daarom koos ik er in eerste instantie voor om journalist te worden. 10 jaar lang was ik redacteur, side-kick en voice-over bij regionale, publieke en commerciële radiostations. Superleuk! Maar omdat ik nieuwsgierig was wat ik nog meer zou kunnen, besloot ik het roer om te gooien en weer de schoolbanken in te duiken.

SPIERBALANS MOND

Het effect van logopedie had ik zelf al ervaren; als 14-jarige werd ik door de orthodontist verwezen naar de logopedist vanwege een onjuiste slik. Die gekke slik zat een beugeltraject in de weg. Door oefeningen met mini-elastiekjes, knopen, appelmoes en koekjes van mijn eigen logopedist, mevrouw Frantzen, leerde ik hoe je wél moet slikken en kregen de spieren van mijn de juiste balans. Hoe vet is het dat je zo je eigen behandeltraject bij de orthodontist kunt beïnvloeden?
Tijdens mijn opleiding raakte ik meer gefascineerd door deze behandelmethode. Ik verdiepte me erin en wilde mij hier graag verder in specialiseren. Dat doe ik nog steeds. En elke dag weer leer ik bij. Door te lezen, maar vooral doordat geen patiënt hetzelfde is.

STEM

Omdat ik van zingen hou en door mijn werk bij de radio, weet ik hoe fijn het is om een prettige en gezonde stem te hebben. Een stem die het net even wat langer kan uithouden en die helder klinkt. Mijn ervaring in de audiovisuele media zet ik in tijdens mijn behandelingen en stemworkshops aan beroepssprekers. Samen met mijn patiënten ga ik graag op zoek naar manieren om de stem weer te laten klinken.

JIJ

Ik ben benieuwd wie jij bent en wat ik voor jou kan doen. Stuur je me een bericht dan kunnen we snel kennis maken. Op mijn site kun je alvast bekijken hoe ik te werk ga, hoe de behandelingen vergoed worden en wat de behandelingen inhouden.

Grote groet,
Mayke

Persoonlijk

Woont samen in Amersfoort
Moeder van 2 zoons (2011 en 2014)
Meestal vrolijk en blij

Eigenschappen

Nieuwsgierig
Leergierig

Hobbies

Zingt graag de tweede stem
Tennist wekelijks
Dol op slenteren over de markt
Wandelen over de stadswallen
Luistert nog altijd graag radio

Registraties en certificaten

Mondeling Logopedie is in het bezit van de volgende registraties en certificaten

Kwaliteitsregister Paramedici

99103913991

Nederlandse Vereniging van Logopedisten

1003004

Kamer van Koophandel

30256290

Oro MyoFunctionele Therapie

(OMFT.info)

Myofunctionele therapie

(Myofunctional Research Co.)

NVLF lidmaatschap Kwaliteitsregister